Activiteiten
ESPANA                                     COSTA BRAVA                                     LA ESCALA                                     CALA MONTGO                                     VILLA MALIKA

Activiteiten

L'Escala aan de Costa Brava

L'Escala is een kuststad aan de Costa Brava, 60 km ten zuiden van de Spaans-Franse grens. Vanuit Brussel is het ongeveer 1250 km rijden.

Water

Zwemt u graag in de zee? Dan steekt u de doodlopende straat over, en 50 trapjes lager bent u op het strand. L'Escala is bovendien een paradijs voor snorkelaars en duikers. Aan de andere kant van de heuvel, op 10 minuten wandelen, bevinden zich mooie rotsen met een weelderige waterfauna en -flora. U kunt hier ook een duikcursus volgen of deelnemen aan duikexcursies.

Surfers vinden dan weer wat ze zoeken in de baai van Rosas.

Wandelen

Heeft u stapschoenen? Dan komt u ook aan uw trekken. Vanuit Montgo maakt u een stevige wandeling door het natuurgebied van Muntanya Gran dat zich uitstrekt over meer dan 10km. Dwars door de bossen van Montgo tot Estartit. Daarom is het hier zelfs bij een verschroeiende zon aangenaam wandelen.

Fietsen

Als fietser haalt u hier uw hartje op. Spanje heeft wel geen fietspaden, maar echte problemen zijn er niet. De omgeving van L'Escala is relatief vlak. Voor een 'kuitenbijter' zet u koers naar Rosas en van daar fiets u naar Cadaques ... over een 'bergje' van 600 meter. De beklimming is om en bij de 7 km en het gemiddeld stijgpercentage ongeveer 10%. Nog niet genoeg afgezien? Neemt de wagen naar Playa d'Aro. Van daaruit fietst u naar Tossa de Mar. Het traject, zo'n 80 km, is de trainingsroute van Lance Armstrong die in Girona woont.

Gezelligheid

Is de gezellige drukte meer uw ding, dan vinden we u vast aan de promenade van Riells tot L'Escala. Gezellig kuieren tussen de winkeltjes en de zee en af en toe een terrasje meepikken. Voor wie van gezellig en lekker tafelen houdt, bevelen we de restaurantjes van Marti D'Empuries aan. Dat is een pittoreske 'enclave' in L'Escala. Hebt u het liever wat drukker? Ga dan kopje onder in de drukke wekelijkse zondagmarkt.

Natuurpracht

Bekijk zeker de kustlijn van L'Escala tot Estartit van op het water! De kustlijn behoort tot de mooiste van Spanje. Vanuit Estartit vertrekken er geregeld bootexcursies.

Genoeg van de zee? Op een uur tijd bent u in de Pyreneeën en een uurtje later in Andorra. Hier kan u tot in April zelfs skilatten aanbinden.
Dichter bij huis, op zowat 45 minuten rijden, begint de 'Garrotxa'. Een gigantisch natuurreservaat dat bestaat uit uitgedoofde vulkanen. Na een fikse wandeling daalt u er af in de krater van de vulkaan 'Santa Maria'.

Cultuur

Op nog geen tien minuten rijden vindt u de ruïnes van Empuries. U wordt 2000 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Een hele mooie ruïne aan de zee met schitterende verhalen en taferelen uit de Romeinse tijden. 

Voor wie van musea houdt, raden we het museum van Dali aan in Figueres. Wie de Dali-koorts te pakken heeft, rijdt meteen door naar Cadaques, de geboortestad van Dali. Een piepklein, pittoresk stadje aan de zee dat meer dan de moeite waard is.

En uiteraard is er het machtige Barcelona, op ongeveer een uurtje rijden!

 
 

www.vakantiehuistehuur-costabrava.nl