Costa Brava
ESPANA                                     COSTA BRAVA                                     LA ESCALA                                     CALA MONTGO                                     VILLA MALIKA

Costa Brava

De Costa Brava, de "Ruige Kust", in het noorden geflankeerd door de machtige Pyreneeën, biedt één van de meest schilderachtige landschappen van de Mediterrannée. Natuur, klimaat en geschiedenis lijken elkaar hier te willen overtreffen. Rotsachtige landtongen dalen af naar prachtige zandstranden met kristalhelder water in blauw-groene kleurschakeringen. Boottochtjes langs de grillige kust bieden u prachtige rotspartijen, grotten en lieflijke baaitjes. De 100 km lange kust strekt zich uit tussen Blanes, omgeven door de Maresme en het Montsenygebergte in het zuiden en Portbou, tegen de Franse grens in het noorden. Gouden stranden, kustinhammen (cala`s), rotskliffen en bossen wisselen af met bekende badplaatsen als La Escala, Begur en Tossa de Mar. Dennen- en citrusbomen, rozemarijn en thijm; ze zijn er in overvloed aanwezig.

Een bijzonder mooie streek en tevens een populaire vakantiebestemming. Het warme en zonnige klimaat van Catalonië, met een jaargemiddelde van 15°C, maakt deze streek ideaal voor zonaanbidders. Dat moeten de Feniciërs, Grieken en Romeinen ook gedacht hebben, toen ze eeuwen geleden deze streek uitkozen om zich te vestigen. Ze hebben hun sporen nadrukkelijk achtergelaten. U vindt nog talrijke middeleeuwse dorpen en zelfs Grieks-Romeinse opgravingen nabij Sant Martí d`Empúries. Een bezoek aan de rustige vestingstad Pals mag u niet missen. 

Ook Barcelona, met vele Gaudí-bouwwerken, levendige pleinen, brede boulevards en gezellige haven met leuke restaurants is prima bereikbaar vanuit de Costa Brava. De Catalaanse keuken combineert het pittige Spaanse aroma met de flair van de Franse keuken waar olijfolie, knoflook en kruiden rijkelijk gebruikt worden. Probeer ook de grote verscheidenheid aan plaatselijk gevangen vis, of de typische "Patatas Bravas" (gebakken aardappeltjes met een pikante saus). Natuurlijk tezamen met een glas lokale wijn.

lees verder Activiteiten

 
 

www.vakantiehuistehuur-costabrava.nl